Sajnos életünk részévé vált a kiber bűnözés mint fogalom, nem telik el úgy nap, hogy a hírekben ne hallanánk valamilyen információbiztonsági vagy rendszerbiztonsági incidensről.
Legyen ez akár egy ipari kémkedési botrány, repülőgépek eltérítése a levegőben pusztán demonstratív jelleggel, vagy magáncélra készített fényképek üzletszerű publikálása a médiában, hogy olyan “apró” már már figyelemre sem méltó dologról ne is beszéljünk, mint milliónyi hitelkártyaadat ellopása, a rizikó hatalmas és sokszor emberek életét is veszélyezteti.

Azt eddig is tudtuk, hogy az Informatika komoly gazdasági tényező, de az információtechnológia drámai fejlődése nyomán mára elmondhatjuk, hogy a klasszikus hatalmi ágak mellé létrejött az Informatika mint erős hatalmi tényező. Aki az informatikát és ezzel együtt az információkat uralja az erős tényezőnek számít mind a politikában az iparban de még a magánszférában is. A fejlődés rohamos hiszen pár év alatt életünk szerves részévé váltak a számító- és táblagépek, okostelefonok, mi magunk pedig akarva akaratlanul az online térben találtuk magunkat. A társadalom jelentős részét mindez felkészületlenül érte. Ha mindezekhez hozzátesszük azt, hogy az információbiztonsági fenyegetettségekkel és sérülékenységekkel – beleértve az emberi tényezőt is – egyre gyorsuló ütemben szembesülünk, akkor világossá válik, hogy a témáért felelős vezetőknek nincs könnyű dolgunk, hiszen be kell látniuk, hogy változó mértékben ugyan, de folyamatosan ki vannak szolgáltatva, éppen ezért egy percre sem lehet megállni.

A SECURE TREND konferencia célja, hogy megmutassa a jövőt mindezt úgy, hogy egy asztalhoz ülteti az információbiztonság fejlesztéséért tenni akaró IT és információbiztonsági vezetőket, valamint a szegmensben működő megoldásfejlesztő és szolgáltató cégeket.

Nem célunk tömegrendezvény létrehozása, a megfelelő embereket szeretnénk egy helyen egy időben segíteni a legfrissebb technológiák megismertetésével egy szakmailag teljesen független platform alatt.